من حمیده معینفر میزبان شما در فصل دوم پادکست آوانگارد هستم. میتونین همین حالا اپیزود اول رو در سایت آوانگارد و یا در پادگیرهای کستباکس، اپل پادکست و شنوتو با شناسهی آوانگارد پیدا کنید و گوش بدید.
بدون شک نظرات و حمایتهای شما میتونه کمک بسیار خوبی برای تیم ما باشه.
قراره تو قسمت اول از هوگا بگم. هوگا یعنی چی؟ و چرا دونستن سبک زندگی هوگایی برای ما ایرانیها مهمه؟
کتاب کوچک هوگا به من کمک کرد تا بفهمم چگونه میشود از سادهترین چیزها در زندگی به تنهایی و با همدیگر لذت برد، بی ریا بود، فضای دنج و دلنشینی داشت و از تک تک لحظاتِ اکنون بهره برد. هوگا یعنی اعتماد و اطمینان از حضورِ در لحظهی آدمهایی که دوستشان داریم و فرصتیست برای جبران همهی کاستیهایی که در روابط اجتماعیمان داریم. هوگا درست مثل فیکا و تعارفِ صادقانه حتی شده برای لحظهای ما را از شادی سیراب میکند. پس شاید بد نباشد یاد بگیریم هوگا کنیم و بدون تعارفهای دست و پا گیر از یک فضای هوگایی لذت ببریم. خوب است که همدیگر را به هوگا تعارف کنیم و فرهنگ سادگی و راحتی را در بین خودمان جا بیندازیم و اینجاست که خواهیم دید حتی تعارف هم میتواند آسان، بیغش و بیآلایش باشد.
بیشتر بخوانتعادل، سادگی و گرمای لحظههای کوچیک… فصل دومِ پادکست آوانگارد، همهی اینا رو با هم داره
در قسمت چهارم و پایانی فصل اول، از کتاب «شکستن طلسم وحشت» نوشته آریل دورفمان حرف میزنیم.
روایت اصلی کتاب شکستن طلسم وحشت برمیگرده به یک اتفاق، پینوشه در سال ۱۹۹۰ قبل از ترک مقام خودش به خاطر فشارها و اثرگذاری جنبش «نه به پینوشه» تدابیر حقوقی عجیبی وضع کرده بود که به موجب اونها از یک مصونیتی برخوردار بود تا جرایمش قابل پیگرد نباشه.
بیشتر بخواندر قسمت سوم از کتاب «مصائب آشپزی برای دیکتاتورها» نوشته ویتولد شابوفسکی حرف میزنیم.
برای آنکه درباره ایده جذاب این کتاب و حواشی روایتهای آشپزهای دیکتاتورها بیشتر بدانم، با زینب کاظمخواه مترجم آن، گفتوگو کردم. کاظمخواه از خلقیات عجیب و غریب دیکتاتورها برایم گفت اما تاکید کرد که ۵ دیکتاتور این کتاب، دنبال خوردن غذای عجیب و غریب نبودهاند و تقریبا همان چیزهایی را میخوردند که جزو فرهنگ غذایی مردمانشان بوده البته با این تفاوت که به مواد غذایی و آشپز درجه یک دسترسی داشتهاند.
در قسمت دوم از کتاب «تادیب، روایت یک تحقیر» حرف میزنیم.
فصل اول پادکست آوانگارد به اسم «زندگی در جهان دیکتاتورها» منتشر میشه. ما توی این فصل ۴ تا کتاب بهتون معرفی میکنیم که هرکدوم یک ناداستان از زندگی کسانیه که تو سرزمینهایی با حاکمیت دیکتاتوری زندگی کردند.
قسمت اول از کتاب «روایت بازگشت» اثر «هشام مطر» حرف میزنیم.
کتاب بازگشت The Return نوشته هشام مطر خودنوشتهای از یک تبعید است اما تبعیدی بیبازگشت. کتاب بازگشت توجه و تحسین منتقدان را برانگیخت و سال ۲۰۱۶ در فهرست ۱۰ کتاب برتر نیویورکتایمز و واشینگتنپست قرار گرفت و در نهایت، سال ۲۰۱۷، اولین کتاب ناداستانی شد که جایزهی پولیتزر را برد و جایزهی پن ۲۰۱۷ را هم برای نویسندهاش به ارمغان آورد.