
کتاب شرح درد اشتیاق
خاطرات دکتر محمدرضا ظفرقندی
در این کتاب، خاطرات به روش معمول خاطرهنگاری در تاریخ شفاهی نگاشته شدهاند. مجموع کل مصاحبهها ۴۰ ساعت بوده است. اولین مصاحبههای حضوری در سال ۱۳۹۵ در بیمارستان سینا انجام شدهاند. پیادهسازی، تدوین اولیه و جمعآوری اسناد هم حدود ۴ سال زمان میبرد. مصاحبههای تکمیلی در سیاهترین روزهای پاندمی کرونا در بیمارستان سینا در حالی انجام شد که کشورمان دستخوش حوادث تلخ ناشی از این پاندمی بود. دکتر ظفرقندی نیز مانند همقطاران خود در خط مقدم مقابله با بیماری کرونا به این بیماری مبتلا و در بیمارستان بستری شد و بعد از مدتی سلامتی خود را بهدست آورد.
این سؤال حائز اهمیت است که چرا خاطرات پزشکان تیم اضطراری جنگ قابل تأمل و توجه است؟
این گروه، تیمی حرفهای و آموزشدیده با تخصصهای مختلف پزشکی بود که از سراسر کشور داوطلب اعزام به خط مقدم میشد. گروه محدودی که ارتباط مستقیم با ستاد اعزام به جبهه و حتی فرماندهان جنگ داشت باید در هر موقعیتی از شبانهروز، به محض اعلام نیاز، در کوتاهترین زمان خود را به مناطق عملیاتی برساند و در مراکز درمانی خط مقدم نبرد خدمت کند. برای همین احتمال خطر و شهادت برای این گروه بیش از بقیهٔ اعضای تیم امداد و نجات بوده است.
دکتر محمدرضا ظفرقندی از معدود پزشکان متخصصی است که در بحبوحه عملیات و مأموریتهای متعدد، تا پست امداد و نزدیکترین نقطه به خط دشمن جلو رفته و زیر آتش دشمن، به کمک و مداوای مجروحان پرداخته است.
(متن از سایت سوره مهر)
