کتاب سایه دیکتاتور (زندگی تحت حکومت آگوستو پینوشه)
کتاب سایه دیکتاتور (زندگی تحت حکومت آگوستو پینوشه)
ژنرال آگوستو پینوشه یکی از شناخته شدهترین چهرههای سیاسی آمریکای لاتین است. فارغ از اینکه شیلیاییها او را دوست داشته باشند یا نه، اسم دیکتاتور سابقشان از آسيا و آفریقا تا آمریکا و اروپا در خاطر رانندهها، سفیران، فروشندگان و رؤسایجمهور مانده است. پینوشه با فرانسيسكو فرانکو، جوزف استالین، فردیناندد مارکوس و شاه ایران در یک ردیف قرار دارد.
نام دیکتاتور با مرگش در دسامبر ۲۰۰۶ به فراموشی سپرده نشد. در اکتبر ۲۰۰۷ حدود صد دانشجو تظاهراتی در دانشگاه تهران علیه محمود احمدینژاد برپا کردند، خواهان آزادی دانشجویان بازداشتی شدند و شعار دادند: «احمدی پینوشه، ایران شیلی نمیشه!» وقتی که قهرمان سابق شطرنج، گری گاسپاروف در انتخابات ریاستجمهوری روسیه در ۲۰۰۸ رقابت کرد، ولادیمیر پوتین را پینوشه روسیه خواند و توصیه کرد که از مخالفان سابق شیلیایی درس بگیرد. دیکتاتور سابق چاد، حسین حبری نیز از جمله کسانی بود که به شکل وسیعی به «پینوشة آفریقایی» معروف بود.
بسیاری از رهبران امروز جهان برای ورود به سیاست، مو به مو از فرایند احیای دموکراسی توسط شیلیاییها الهام میگیرند. کشمکش شیلی علیه پینوشه، به موضوعی بینالمللی تبدیل شد. امروز جنبشهای حقوق بشر جهانی از بطن اعتراضات گسترده و محکومسازی دیکتاتوری پینوشه توسط سازمان عفو بینالملل و تعداد زیادی از سازمانهای غیردولتی حقوق بشر برمیخیزند.