کتاب فقه و سیاست در ایران معاصر
کتاب فقه و سیاست در ایران معاصر
1 عدد
نخستین و مهم ترین نقطه عزیمت در فقه سیاسی، «انسان شناسی» این دانش است که آن را از بنیاد با بسیاری از معرفت شناسی ها و دانش های سیاسی دیگر متمایز می سازد. دانش سیاسی، اعم از فلسفه و فقه، توصیف خاصی از انسـان و فطرت او دارد. علامه طباطبایی (۱۳۶۰- ۱۲۸۱ش) در تفسیر الميزان، مشهورترین متن تفسیری متأخر شيعه، تحلیل ویژه ای از ماهیت فطرت و رابطه اش با دیگر ابعاد زندگی انسان ارائه داده است که شاید بتوان آن را، معتبرترین و منظم ترین، بیان از انسان شناسی اسلامی تلقی کرد. وی نظام زندگی انسان را به دو نوع «فطری» و «تخیلی» تقسیم میکند و می نویسد:
انسان در زندگی اش دو نظام دارد، یکی به حسب فهم فطری و شعور باطنی، و نظام دیگر به حسب تخيل. نظام فطری اش از خطا محفوظ است، و در مسیرش دچار اشتباه نمی شود، و اما نظام تخیلی اش بسیار دستخوش خبط و اشتباه می شود، چه بسا می شود آدمی به حسب صورت خیالی اش چیزی را درخواست میکند و جدا می طلبد و نمی داند که با همین سؤال و طلبش درست چیز دیگری مخالف آن می خواهد.
صفحه 31فرار از عدالت یا فرار از بیعدالتی؟
معرفی کتاب مرثیهای برای افتخار نوشتهی آکیرا یوشیمورا
او نمرده، یک ماهی شده!
معرفی کتاب دلقک ماهی نوشتهی آلن دورانت
ده کتاب برتر دربارهی افراد گمشده
این داستانهای منقطع که هم در رمانها و هم در زندگی واقعی اتفاق میافتند، به شدت تأثیرگذار و کلیدی برای یک اضطراب جهانی هستند