ورود به آوانگارد

پیش از شروع سفرمان چه کتاب‌هایی بخوانیم؟

از کیپلینگ گرفته تا «راهنمای بقا SAS» متخصص ما شما را راهنمایی می‌کند تا کتاب‌هایی مناسب را انتخاب کنید

گروه مترجمان
پنجشنبه ۶ دی ۱۴۰۳

برای سفر دور دنیا چه کتاب‌هایی را بخوانم تا برای ترک کار و بیرون آوردن فرزندم از مدرسه آماده شوم؟

کارمند یک سازمان خیریه، ناشناس، ۴۰ ساله، لندن

هوراشیو کلر نویسنده و روزنامه‌نگار، که در مورد طبیعت و سفر می‌نویسد و کتاب « نور در تاریکی: خاطرات زمستان » او به زودی منتشر می‌شود (نوامبر ۲۰۲۰) پاسخ می‌دهد:

هوراشیو کلر نویسنده و روزنامه‌نگار بریتانیایی

چقدر به هر دوی شما غبطه می‌خورم، چه ماجراجویی بزرگی. علاقه‌ی من به سفر از «استریکس و اوبلیس»[1] شروع شد. در « داس طلایی »[2] قهرمانان ما هشداری در مورد جنگلی دریافت می‌کنند که گرگ‌ها و راهزنان در آن زندگی می‌کنند. آنها شرط می‌بندند که با کدام یک زودتر روبرو می‌شوند. این روح سفر است: باید مسیر را دنبال کرد و به بهترین شکل از آن لذت برد.

با توجه به اینکه در طول سفر شما معلم و دوست مدرسه‌ای فرزندتان خواهید بود، کتاب کلاسیک « امیل » یا « در باب آموزش » َ روسو[3]، که بیان‌گر آموزش نهاد کودک در جهت تبدیل شدن به انسانی عملگرا، احساسی و قابل دوست داشتن می‌تواند برایتان مفید باشد.

کیپلینگ این روزها خیلی رایج نیست ولی « کیم »[4] به سان سرودی در ستایش عجایب دنیا و پیچیدگی آن است. اگر از ایتالیا می‌گذرید، « سفر ایتالیایی » گوته خستگی راه را از تنتان خواهد زدود و شما را به کشف سرزمین‌های جدید خواهد کشاند.

هر دو شما می‌توانید از « در زانادو »،اولین اثر ویلیام دالریمپل، لذت ببرید؛ جست‌وخیزی سنجیده و سرخوشانه که تا دوردست‌ها می‌رود.

« ریسه‌های پشم »[5] اثر بیل کولگریو روایت بی‌نقص سفرنامه نویسی‌ست که ممکن‌ است الهام بخش راه‌های جدیدی باشد.

« پیاده‌روی کوتاه در هندوکش »[6] ِ اریک نیوبی به شما اطمینان می‌دهد که هر قدر هم که سفرتان سخت باشد دیگران انتخاب‌ بدتری داشتند.

همچنین ممکن است نوشته‌های گرترود بل[7] درباره خاورمیانه و نوشته‌های ربکا وست[8] در گذر از شبه جزیره بالکان برایتان جالب باشد.

در نهایت و برای اطمینان بیشتر « راهنمای بقای SAS » نوشته‌ی جان ْي (لافتی) وایزمن[9] را فراموش نکنید.


منبع: گاردین


ترجمه: کیانا فرهودی


[1]- Asrtix and Obelix  شخصیت‌های انیمیشنی که به تاریخ اقوام باستانی گال (گروهی از اقوامی که در عصر آهن در خاک اروپای امروزی زندگی می‌کردند) می‌پرداخت.

[2]- The Golden Sickle

[3]- “Emile, or On Education”, Jean-Jacques Rousseau

[4]- “Kim”, Rudyard Kipling

[5]- “Scraps of Wool”, Bill Colegrave

[6]- “A Short Walk in the Hindu Kush”, Eric Newby

[7]- Gertrude Bell

[8]- Rebecca West

[9]- “The SAS Survival Handbook”, John “Lofty” Wiseman